3.3אלף
הדפסה
מרק ריבוליטה
מרק ריבוליטה הוא מרק איטלקי שמגיע מאזור טוסקנה. מרק ריבוליטה הוא מרק עשיר, מזין ומאוד טעים בסגנון נזידי. מומלץ להכין את המרק יום מראש - כי הטעם שלו משתפר מאוד כשהוא יושב מוכן במקרר, ולהגיש אותו על קרעי לחם ישן. כמו טוסקני אמיתי.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שעועית לבנה יבשה - 300 גרם
- בצל - 1 גדול
- גזרים - 3
- גבעולי סלרי - 4
- כרוב סיני - 1
- עלי מנגולד - 4
- עגבניות מרוסקות - 300 גרם (עדיף מזן איטלקי)
- רוזמרין טרי - ענף קצוץ
- טימין טרי - כפית קצוצה (או רבע כפית יבשה)
- מיורן - חצי כפית
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - ליטר
- שמן זית - 60 מ''ל
- אופציה להגשה
- לחם מאתמול - פוקצ'ה או לחם כפרי קרוע לפיסות בגודל ביס
הוראות הכנה
- לילה קודם ההכנה יש להשרות את השעועית הלבנה בכלי גדול עם ליטר מים וכפית סודה לשתייה.
- ביום הכנת המרק יש לסנן את השעועית ממי ההשרייה ולבשל אותה בסיר בינוני עם מים נקיים עד לריכוך מלא. (בערך שעת בישול) במהלך הבישול יש להוריד את הקצף הלבן שהשעועית תייצר, מבשלים עד שהשעועית מוכנה ורכה לנגיסה.
- ברגע שהיא מוכנה מסננים ושוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- בזמן שהשעועית מתבשלת לה מתחילים בהכנת המרק עצמו בסיר נוסף, רצוי שיהיה גדול ובעל תחתית כבדה.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות.
- מקלפים וחותכים את הגזר לפרוסות בעובי 3 מ"מ (כלומר: דקות אבל לא מדי).
- פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
- פורסים את הכרוב הסיני לרצועות בעובי ס"מ אחד.
- פורסים את עלי המנגולד לרוחב לרצועות בעובי ס"מ 1 (משתדלים להעיף את החלק הלבן הקשה).
- מחממים את השמן בסיר ומוספים את השום, הבצל, הגזר והסלרי. מטגנים מעט עד התחלת ריכוך של הירקות, כ 5-10 דקות לערך.
- מוסיפים לירקות את הרוזמרין, טימין ומג'ורנו הקצוצים, ומערבבים לדקה נוספת על מנת לתת לארומות של עשבי התיבול להפתח.
- מוסיפים לסיר את המנגולד והכרוב הסיני, ומבשלים ל 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים לסיר את המים והעגבניות המרוסקות, מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה מלאה.
- ברגע שהמרק רותח, מעבירים לאש בינונית כך שהמרק יישמר על סף בעבוע עדין.
- מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת שהכנו מקודם ומבשלים יחד ל 20 דקות נוספות, בהן כל טעמי המרק יתחברו יחד.
- מתבלים במלח ומעט פלפל שחור גרוס טרי, וטועמים עד לקבלת מליחות רצוייה.
זהו! מוכן! מומלץ לתת למרק להתקרר ולשבת עוד יום במקרר כשהוא מוכן - ואז לחמם ולהגיש. הטעמים שלו יתעצמו ויתחברו והתענוג יהיה כפול ומכופל.
להגיש בקערה עם לחם ישן (פוקצ'ה או לחם כפרי מאתמול)- זה מעדן שאין לתאר.