מתכונים קלים מרקים מרק קובה אדום

מרק קובה אדום

מאת אסף כהן
מרק קובה אדום

מרק קובה אדום

על ידי 8 ביולי 2019

מתכון מעולה וטעים למרק קובה אדום (בלי סלק) עם מלא מלא ירקות - כולל המתכון להכנת קובה ומתכון למרק. מרק טעים, משביע עם קובה מעולה ומתובלת.

  • זמן הכנה : 1h 30 min
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : כ20-21 קובות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את מלית הבשר של הקובה:

  • בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבשר לקובה ולשים בידיים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • בידיים מעט לחות יוצרים כדורי בשר בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג (אמורים לצאת בסביבות 20-22 קובות).
  • מניחים את הכדורים בקופסה \ תבנית \ כלי אחסנה ושמים במקפיא לכמה שעות (לפחות שעתיים) - אפשר לנטוש אותם במקפיא אפילו שבוע עד למרק הבא. ובינתיים מכינים את המרק והבצק.

מכינית את המרק האדום לקובה:

  • קוצצים את הבצל.
  • מקלפים את הגזרים - 3 גזרים מרגדים בפומפיה גסה וגזר אחד חוצים לחצי לאורך - ואז פורסים לחצאי עיגול בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הפלפל לקוביות גסות.
  • חותכים את העגבנייה לקוביות.
  • חותכים את הקישוא לחצאי עיגולים בעובי חצי ס"מ.
  • לוקחים את גבעולי הסלרי - מפרידים מהעלים. את הגבעולים קוצצים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • קוצצים את עלי הסלרי שהורדנו מהגבעולים יחד עם רבע צרור הפטרוזיליה (בלי הגבעולים).
  • מחממים את שמן הקנולה בסיר ממש גדול.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את כל הירקות (לא את העלים!) על הבצל ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות.
  • מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ועלי הדפנה.
  • מבשלים על אש בינונית נמוכה (שומרים על בעבוע קל) במשך 15 דק'.
  • מוציאים בעזרת מצגת ומסננת כוס ורבע של נוזלי המרק (בלי ירקות או עלים - רק הנוזלים מסוננים) - עם הנוזלים האלו נכין את מעטפת הבצק של הקובה.

אחרי שהנוזלים של המרק שהוצאנו הצידה התקררו - נכין את מעטפת הבצק:

  • בקערה חדשה ונקייה שמים את הסולת, המלח והבהרט ומערבבים קלות.
  • מוסיפים את מי המרק שהתקררו - שימו לב - צריך לשים קצת כל פעם.
  • מוסיפים מעט מעט ומערבבים כל פעם עד שנוצרת עיסה במרקם של פלסטלינה. אם מי המרק לא מספיקים אפשר להוסיף טיפה מים רגילים. אבל זהירות לא להוסיף יותר מדי.
  • כשהבצק מוכן - מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו לנוח 20 דקות.

מכינים את הקובה!

  • מוציאים את הבשר מהמקפיא.
  • לוקחים חתיכה של בצק (בערך בגודל של הקובה - אפשר קצת פחות) משטחים אותה לעובי של 2-3 מ"מ ומניחים במרכזה כדור בשר.
  • סוגרים את הבצק, ומהדקים היטב את הסגירה.
  • עם ממש מעט מים מורחים על נקודת החיבור של הבצק ומשטחים את התפר - ומניחים על משטח נקי.
  • חוזרים על הפעולה בזריזות עד שכל הכדורים מוכנים. (בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות לשימוש בזמן אחר)
  • מביאים את המרק לרתיחה.
  • מכניסים בעדינות את הקובות למרק כשמדי פעם מנערים את הסיר מהידיות על מנת שהקובות יסתדרו בפנים יפה יפה.
  • מבשלים על אש נמוכה (כרגיל תוך בעבוע קליל) במשך חצי שעה.

זהו - מוכן! שיהיה לכם יום שישי שמח ונפלא, ושבת שלום.

כמובן - מגישים או כמרק בפני עצמו, או על אורז לבן. מנה אמורה להכיל 3 -4 קובות. (גם כדי שיספיק לכולם, וגם כי זה ממש ממלא, ולא כדאי להגיע לארוחת שבת מלאים...)

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: