7.5אלף
הדפסה
מרק קובה אדום
מתכון מעולה וטעים למרק קובה אדום (בלי סלק) עם מלא מלא ירקות - כולל המתכון להכנת קובה ומתכון למרק. מרק טעים, משביע עם קובה מעולה ומתובלת.
- זמן הכנה : 1h 30 min
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : כ20-21 קובות
מרכיבים
- למלית הקובה
- בשר טחון - חצי קילו - טרי
- בצל - 1 בינוני \ גדול - מגורד בפומפיה גסה
- פטרוזיליה - רבע צרור קצוץ ללא גבעולים
- גבעולי סלרי - לוקחים עלים מ4 גבעולים וקוצצים
- שום כתוש - שן אחת
- מלח - כף
- בהרט - חצי כף (לא חובה - אבל מוסיף)
- סוכר - קורט
- שמן זית - 2 כפות
- לבצק מעטפת הקובה
- סולת - 650 גרם
- מלח - כפית
- בהרט - כפית וחצי (לא חובה - אבל מוסיף)
- מרק לקובה אדום
- בצל - 1 גדול
- גזרים - 4
- קישואים - 2
- עגבניות - 2
- פלפל אדום - 1
- גבעולי סלרי - 4
- פטרוזיליה - רבע צרור
- רסק עגבניות - 200 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- עלי דפנה - 2-3
- מים - 2 ליטר
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
מכינים את מלית הבשר של הקובה:
- בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבשר לקובה ולשים בידיים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
- בידיים מעט לחות יוצרים כדורי בשר בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג (אמורים לצאת בסביבות 20-22 קובות).
- מניחים את הכדורים בקופסה \ תבנית \ כלי אחסנה ושמים במקפיא לכמה שעות (לפחות שעתיים) - אפשר לנטוש אותם במקפיא אפילו שבוע עד למרק הבא. ובינתיים מכינים את המרק והבצק.
מכינית את המרק האדום לקובה:
- קוצצים את הבצל.
- מקלפים את הגזרים - 3 גזרים מרגדים בפומפיה גסה וגזר אחד חוצים לחצי לאורך - ואז פורסים לחצאי עיגול בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הפלפל לקוביות גסות.
- חותכים את העגבנייה לקוביות.
- חותכים את הקישוא לחצאי עיגולים בעובי חצי ס"מ.
- לוקחים את גבעולי הסלרי - מפרידים מהעלים. את הגבעולים קוצצים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים את עלי הסלרי שהורדנו מהגבעולים יחד עם רבע צרור הפטרוזיליה (בלי הגבעולים).
- מחממים את שמן הקנולה בסיר ממש גדול.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את כל הירקות (לא את העלים!) על הבצל ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות.
- מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ועלי הדפנה.
- מבשלים על אש בינונית נמוכה (שומרים על בעבוע קל) במשך 15 דק'.
- מוציאים בעזרת מצגת ומסננת כוס ורבע של נוזלי המרק (בלי ירקות או עלים - רק הנוזלים מסוננים) - עם הנוזלים האלו נכין את מעטפת הבצק של הקובה.
אחרי שהנוזלים של המרק שהוצאנו הצידה התקררו - נכין את מעטפת הבצק:
- בקערה חדשה ונקייה שמים את הסולת, המלח והבהרט ומערבבים קלות.
- מוסיפים את מי המרק שהתקררו - שימו לב - צריך לשים קצת כל פעם.
- מוסיפים מעט מעט ומערבבים כל פעם עד שנוצרת עיסה במרקם של פלסטלינה. אם מי המרק לא מספיקים אפשר להוסיף טיפה מים רגילים. אבל זהירות לא להוסיף יותר מדי.
- כשהבצק מוכן - מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מכינים את הקובה!
- מוציאים את הבשר מהמקפיא.
- לוקחים חתיכה של בצק (בערך בגודל של הקובה - אפשר קצת פחות) משטחים אותה לעובי של 2-3 מ"מ ומניחים במרכזה כדור בשר.
- סוגרים את הבצק, ומהדקים היטב את הסגירה.
- עם ממש מעט מים מורחים על נקודת החיבור של הבצק ומשטחים את התפר - ומניחים על משטח נקי.
- חוזרים על הפעולה בזריזות עד שכל הכדורים מוכנים. (בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות לשימוש בזמן אחר)
- מביאים את המרק לרתיחה.
- מכניסים בעדינות את הקובות למרק כשמדי פעם מנערים את הסיר מהידיות על מנת שהקובות יסתדרו בפנים יפה יפה.
- מבשלים על אש נמוכה (כרגיל תוך בעבוע קליל) במשך חצי שעה.
זהו - מוכן! שיהיה לכם יום שישי שמח ונפלא, ושבת שלום.
כמובן - מגישים או כמרק בפני עצמו, או על אורז לבן. מנה אמורה להכיל 3 -4 קובות. (גם כדי שיספיק לכולם, וגם כי זה ממש ממלא, ולא כדאי להגיע לארוחת שבת מלאים...)