שמן פיקואל הוא שמן הנחשב לאיכותי מבין שמני הזית מכיוון שהוא עמיד מאוד בחום ומצוין בטיגון בישול ואפיה. ולכן כשקיבלתי את שמן זית מזן פיקואל של קיבוץ מגל מיד ניגשתי לנסות אותו – במיוחד שמדובר בשמן זית שזכה בפרס ראשון בתחרות "ראשון המסיק"
קודם כל מלאתי כוסית הסנפתי וטעמתי ישר ככה. ריחו של השמן מצוין אך טעמו של שמן הזית היה יחסית עדין ואפילו מעט תפל וללא מרירות. זה טוב למי שאוהב שמני זית עדינים ולא משתלטים. אני אוהב את שמן הזית שלי מריר יותר אבל זה עניין של טעם.
הכנתי עם שמן הזית עוף בתנור עם תפוחי אדמה ופלפלים והוא יצא פשוט טעים. שמן הזית ישב טוב יחד עם התבלינים, עשה את עבודת הבישול והמתכון יצא טעים מאוד.
תיבלתי עם שמן הזית גם סלט ירקות – ואכן השמן לא נתן כמעט נוכחות ממשית ולא הוסיף כמעט טעם לסלט.
בנוסף – אחוז החומציות של השמן הוא 0.8% שנחשב טוב אבל לא מצוין (שמן זית מצוין יתהדר בפחות מ0.5%).
כאמור – למי שלא מת על טעם שמן הזית ומחפש להשתמש בו בשביל הבריאות בלבד – שמן הזית פיקואל של קיבוץ מגל יתאים לו מאוד. לא מתאים למי שרוצה ששמן הזית יתן נוכחות ממשית במנה.