המון פעמים אני נתקל בפרסומים על הדבר הבא במטבח. בד"כ מדובר בהמון הבטחות ומעט מאוד הוכחות במציאות. ולכן כשהציעו לי להתנסות במשטח הפשרה שאמור להאיץ את קצב ההפשרה עד פי 10 – התגובה הראשונה שלי היתה סקפטית מאוד. אבל נתתי לזה צ'אנס – רק בגלל שמדובר במוצר של מותג מאסטר סלייסר שמייצרים מוצרים איכותיים לרוב.
אז אני רוצה להגיד בריש גליי שלחלוטין אכלתי את הכובע. משטח ההפשרה מבטיח – ומקיים. טוב – אז אני לא יכול להגיד שכל מה ששמתי הופשר פי 10 יותר מהר. אבל גם פי 3-4 זה קצב מדהים.
חזה עוף שבד"כ מפשיר במשך 10-12 שעות הופשר בתוך 3 שעות בלבד. הוא אפילו לא היה קר.
בשר טחון שמפשיר במשך 8-10 שעות הופשר גם הוא בתוך 3 שעות.
כנפיים – תוך 4 וחצי שעות (במקום 10-12)
דבש מגובש שבד"כ צריך לשים בתוך מים חמים – הנחתי על המשטח והדבש חזר למרקמו הצמיגי בתוך כמה דקות.
לא רק הפשרה אלא גם קירור
עשיתי עוד נסיונות – אמרתי שאם זה מביא לטמפ' החדר כל כך מהר מוצרים קפואים – למה שלא ננסה לקרר עליו מוצרים חמים?
מחבת עם שמן רותח שאך ירד מהאש – התקרר תוך 10 דקות.
מים רותחים בספל – הגיעו לטמפ' החדר ב5 דקות.
גם צלחת חמה עם אוכל לילד התקררה במהירות לטמפ' אכילה סבירה.
בקיצור – הייתי המום מהיעילות של המשטח עם כל נסיון.
שימושים נוספים במשטח ההפשרה
המשטח עשוי מחומר שנקרא PTFE שמסייע באיזון טמפ' או משהו כזה שהוא קשיח למדי ולכן משמש גם כקרש חיתוך. יחד עם המשטח הגיעו 3 משטחי חיתוך בצבעים שונים שמתחברים למשטח ב4 נקודות אחיזה. המשטח עצמו יציב מאוד על השיש ובגודל סטנדרטי של 40*30 ס"מ.
החיתוך על המשטח סביר אך לא מאוד נוח. מכיוון שהמשטח עצמו קשיח מדי – קשה לבצע חיתוכים מהירים מה גם שפגיעת הסכין במשטח החיתוך משמיע קול נקישה חזק למדי. המשטח בסדר לחיתוך פירות או פירוק עוף. אבל לא לקיצוץ ועבודת חיתוך גדולה יותר.
סיכום
מדובר במוצר שמבטיח ומקיים. נקודה. הוא אמנם לא זול במיוחד (כמה מאות שקלים) אבל כל בית ישמח להחזיק מוצר שמטפל בטמפ' מזון בצורה יעילה כל כך.