מתכונים קלים מתכונים צמחוניים כרובית בציפוי פיקנטי

כרובית בציפוי פיקנטי

מאת אסף כהן
כרובית בציפוי פיקנטי

כרובית בציפוי פיקנטי

על ידי 5 בנובמבר 2014

כרובית מטוגנת בציפוי פיקנטי היא טעימה, פריכה ומצוינת לנשנושים או תוספת לארוחה קלה. המשרה קל מאוד להכנה ולאחר השרייה קצרה - הכרובית מקבלת את הטעמים הפיקנטיים של התבלינים ויחד עם הפריכות שמתקבלת מהטיגון העמוק - מקבלים מעדן כרובית בציפוי פיקנטי טעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הכרובית בשלמותה לסיר עם מים קרים מהברז - שכל הכרובית תהיה בתוך המים.
  • מוסיפים חומץ ומלח.
  • מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות במים רותחים.
  • מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את מי הכרובית להכנת טחינה) ונותנים לה כ10 דקות להתקרר.
  • מפרקים את הכרובית עם סכין חדה לפרחים בגודל סביר - לא ענקיים מדי ושמים בקערה.
  • מערבבים את כל מרכיבי הציפוי יחד וטורפים היטב לקבלת מרקם סמיך מאוד ודביק.
  • שופכים את המשרה על הכרובית ומערבבים ומעסים בידיים את הכרובית עד שכולה מצופה בתערובת הקמח והתבלינים.
  • סוגרים בניילון נצמד ומשאירים חצי שעה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • כשהשמן רותח מכניסים את הכרוביות בקבוצות ומטגנים 5-6 דקות כל פעם עד להשחמה יפה של פרחי הכרובית - ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'ילי מתוק, טחינה או מיונז שום.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: