סלט פטריות חמצמץ

מאת אסף כהן
סלט פטריות חמצמץ

סלט פטריות חמצמץ

על ידי 22 בספטמבר 2014

סלט פטריות חמצמץ מלא ירקות טריים וטובים - תוספת טעימה ויפה לשולחן הסעודה. הפטריות עוברות חליטה במים עם לימון - ויחד עם רוטב על בסיס חומץ בן יין לבן שנותן עוד קצת חמיצות עדינה והירקות הטריים - מקבלים סלט פטריות נפלא שאי אפשר להפסיק לנשנש.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הפטריות ומורידים להן את קצה הרגל (שבד"כ לא מאוד יפה).
  • מרתיחים סיר עם ליטר מים ו2 כפות מיץ לימון.
  • מוסיפים את הפטריות, מבשלים 5 ומסננים את הפטריות החוצה.
  • מחכים שהפטריות יתקררו לטמפ' החדר.
  • אם הפטריות גדולות - חותכים אותן לרבעים. אם הן קטנות - משאירים כמו שהן.
  • את הגזר מקלפים ופורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
  • את הבצל קוצצים קטן.
  • את הזיתים חותכים לטבעות.
  • את הפלפל חותכים לריבועים גסים.
  • מכניסים לקערה את כל המרכיבים - מוסיפים את החומץ, שמן הזית המלח והפלפל והשום הכתוש ומקשטים עם כוסברה טריה קצוצה.

זהו! מוכן!

מומלץ מאוד לסגור את הקערה ולהכניס לכמה שעות במקרר. הקור יהפוך את הסלט לטעים פי כמה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: