מתכונים קלים מתכוני בשר בורקס בשר ותרד

בורקס בשר ותרד

מאת אסף כהן
בורקס בשר עם תרד

בורקס בשר ותרד

על ידי 24 ביולי 2014

בורקס בשר ותרד הוא מאפה טעים במיוחד שמתאים לארוחות חגיגיות, בופה ואפילו כארוחת ערב כייפית בבית. קל מאוד להכנה, לא דורש יותר מדי מיומנות - והתוצאה תמיד מצליחה. בורקס תרד ובשר זו מנה יפה, טעימה ועם ניחוחות נהדרים.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את מדליוני התרד על פי ההוראות על האריזה (משהו כמו 5 דקות במיקרוגל) ומסננים אותו היטב מהנוזלים. הכי טוב - לשים במסננת וללחוץ את התרד עם לקקן. ומניחים בצד.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל ומערבבים.
  • מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
  • מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב.
  • מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר איזה 15 דק'.
  • כשהתערובת מתקררת לטמפ' שאפשר לגעת בה עם האצבע - שוברים פנימה ביצה אחת ומערבבים היטב.
  • לוקחים את בצק העלים ופותחים משטח באורך 35 ס"מ בערך על נייר אפיה.
  • מניחים באמצע המשטח כמות נאה של תערובת בשר ותרד לא לפחד לפוצץ בתערובת - ומשאירים חצי ס"מ מלמעלה ומלמטה.
  • לוקחים את הבצק מצידי התערובת וסוגרים עליה כך שנוצרת שכבה כפולה. את הקצוות למעלה ולמטה מהדקים ומקפלים כלפי מטה (כלומר כלפי השכבה היחידה).
  • הופכים את בצק העלים הממולא - ומסדרים בצד נייר האפיה.
  • חוזרים על הפעולות עד שנגמר בצק העלים או תערובת הבשר. (בד"כ יוצא 3 בורקסים גדולים או 4 קטנים) - אני מכין מראש 2 תבניות - 2 בורקסים בכל תבנית.
  • בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים בבצק העלים וחושפים את המילוי.
  • טורפים ביצה ומושחים את המאפים ומפזרים מעל הרבה שומשום.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.
  • בינתיים מי שרוצה מכין רוטב סלסה: מרתיחים יחד את הצ'ילי המתוק ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לרתיחה ומורידים מהאש.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ וקערה עמוסה הום פרייז.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: