4.8אלף
הדפסה
בורקס בשר ותרד
בורקס בשר ותרד הוא מאפה טעים במיוחד שמתאים לארוחות חגיגיות, בופה ואפילו כארוחת ערב כייפית בבית. קל מאוד להכנה, לא דורש יותר מדי מיומנות - והתוצאה תמיד מצליחה. בורקס תרד ובשר זו מנה יפה, טעימה ועם ניחוחות נהדרים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- בצק עלים - 750 גרם - קילו מופשר בטמפ' החדר
- בשר טחון - חצי קילו
- מדליוני תרד - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים בסופר)
- בצל - אחד גדול
- שום כתוש - 3 שיניים
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - חצי כפית
- אורגנו - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצים - 2
- שומשום - לפי הצורך
- שמן זית - 2 כפות
- לרוטב סלסה (לא חובה)
- צ'ילי מתוק - חצי כוס
- רסק עגבניות - 100 גרם
הוראות הכנה
- מכינים את מדליוני התרד על פי ההוראות על האריזה (משהו כמו 5 דקות במיקרוגל) ומסננים אותו היטב מהנוזלים. הכי טוב - לשים במסננת וללחוץ את התרד עם לקקן. ומניחים בצד.
- קוצצים את הבצל.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
- מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב.
- מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר איזה 15 דק'.
- כשהתערובת מתקררת לטמפ' שאפשר לגעת בה עם האצבע - שוברים פנימה ביצה אחת ומערבבים היטב.
- לוקחים את בצק העלים ופותחים משטח באורך 35 ס"מ בערך על נייר אפיה.
- מניחים באמצע המשטח כמות נאה של תערובת בשר ותרד לא לפחד לפוצץ בתערובת - ומשאירים חצי ס"מ מלמעלה ומלמטה.
- לוקחים את הבצק מצידי התערובת וסוגרים עליה כך שנוצרת שכבה כפולה. את הקצוות למעלה ולמטה מהדקים ומקפלים כלפי מטה (כלומר כלפי השכבה היחידה).
- הופכים את בצק העלים הממולא - ומסדרים בצד נייר האפיה.
- חוזרים על הפעולות עד שנגמר בצק העלים או תערובת הבשר. (בד"כ יוצא 3 בורקסים גדולים או 4 קטנים) - אני מכין מראש 2 תבניות - 2 בורקסים בכל תבנית.
- בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים בבצק העלים וחושפים את המילוי.
- טורפים ביצה ומושחים את המאפים ומפזרים מעל הרבה שומשום.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.
- בינתיים מי שרוצה מכין רוטב סלסה: מרתיחים יחד את הצ'ילי המתוק ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לרתיחה ומורידים מהאש.
זהו! מוכן!