עוף בגריל

מאת אסף כהן
עוף בגריל

עוף בגריל

על ידי 10 במרץ 2014

עוף בגריל זה אחד העופות הטעימים שאפשר להכין. מינימום תבלינים, מקסימום טעמים. עוף בגריל בתנור הוא מהיר וקל להכנה וכמובן - מאוד מאוד טעים.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את העוף ומשאירים את העור. הוא ישמור על העסיסיות.
  • שמים את העופות בקערה, מפזרים מלח גרוס ופלפל שחור גרוס ותערובת התבלינים האיטלקית ומערבבים טוב טוב בידיים שכל העופות יהיו מצופים.
  • מחממים תנור על מצב גריל - חום עליון (ללא טורבו) על 250 מעלות. מכינים תבנית לתנור מצופה בנייר כסף (נייר אפייה לא מיועד לחום של מעל 200 מעלות בד"כ - אז משתמשים בנייר כסף).
  • בזמן שהתנור מתחמם לו - מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
  • כשהשמן רותח מכניסים את השוקיים. אם שמים גם ירכיים - מניחים אותם עם העור למטה.
  • מטגנים משהו כמו 2 דקות על אש גבוהה.
  • מורידים את האש לבינונית - ומטגנים עוד כמה דקות תוך הפיכת השוקיים שיקבלו צבע בצדדים. את הירכיים הופכים מדי פעם שיקבלו צבע מלמטה ומלמעלה.
  • כשהעוף מקבל גוון זהוב למדי (עניין של 7-8 דקות של טיגון) - מעבירים אותו באופן מסודר לתבנית על נייר הכסף (הירכיים עם העור למעלה).
  • מכניסים לאמצע התנור וצולים על 250 12-15 דקות עד שהוא משחים היטב.
  • פותחים את התנור, הופכים את העופות וממשיכים לצלות עוד 5 דקות.

זהו! מוכן!

רצוי להגיש עם אורז, תפוחי אדמה, ירק מבושל וכמובן סלט טוב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: