מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בסגנון מקסיקני

חזה עוף בסגנון מקסיקני

מאת אסף כהן
חזה עוף בסגנון מקסיקני על מצע טורטייה

חזה עוף בסגנון מקסיקני

על ידי 19 בפברואר 2014

תבשיל חזה עוף בסגנון מקסיקני עם שעועית לבנה, פלפלים, עגבניות והרבה תיבול בשביל הנשמה. מנה מהירה להכנה, טעימה ועסיסית מאוד שכולם יאהבו.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות - וחותכים לנתחים גסים (1.5 ס"מ בערך).
  • חותכים את הפלפל הפלפלים, הבצל והעגבניה לחתיכות גסות.
  • חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים שמן קנולה במחבת.
  • מכניסים את נתחי חזה העוף, ממליחים ומפלפלים - ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו לחלוטין ללבן - ומוציאים לקערה.
  • על אותו שמן מכניסים את הבצל הסגול וגבעולי הסלרי ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  • מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים גם.
  • מוסיפים את העגבניה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
  • מחזירים את נתחי חזה העוף למחבת.
  • מוסיפים את התבלינים ועוד קצת מלח ופלפל.
  • מוסיפים את השעועית (עם הרוטב) ומערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מורידים את האש למינימום, סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים כ10 דקות (אחרי 5 דקות פותחים, מערבבים וסוגרים חזרה).

זהו! מוכן!

מחממים טורטיה 10 שניות במיקרו, חותכים ל4,6 או 8 פלחים, מניחים על צלחת ומגישים על הטורטיה את התבשיל.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: