3.5אלף
הדפסה
חזה עוף בסגנון מקסיקני
תבשיל חזה עוף בסגנון מקסיקני עם שעועית לבנה, פלפלים, עגבניות והרבה תיבול בשביל הנשמה. מנה מהירה להכנה, טעימה ועסיסית מאוד שכולם יאהבו.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- גבעולי סלרי - 3 גבעולים ללא עלים
- בצל סגול - אחד בינוני
- פלפל אדום - 1
- פלפל ירוק חריף - חצי - לא חובה. לאמיצים בלבד
- עגבניה - 1 בשלה במיוחד
- שעועית לבנה ברוטב עגבניות - חצי קופסת שימורים
- פפריקה חריפה - כפית שטוחה
- פפריקה מתוקה - כף שטוחה
- כמון - חצי כפית
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 3 כפות
- להגשה
- עלי טורטיה - כמספר הסועדים
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות - וחותכים לנתחים גסים (1.5 ס"מ בערך).
- חותכים את הפלפל הפלפלים, הבצל והעגבניה לחתיכות גסות.
- חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים שמן קנולה במחבת.
- מכניסים את נתחי חזה העוף, ממליחים ומפלפלים - ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו לחלוטין ללבן - ומוציאים לקערה.
- על אותו שמן מכניסים את הבצל הסגול וגבעולי הסלרי ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים גם.
- מוסיפים את העגבניה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
- מחזירים את נתחי חזה העוף למחבת.
- מוסיפים את התבלינים ועוד קצת מלח ופלפל.
- מוסיפים את השעועית (עם הרוטב) ומערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש למינימום, סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים כ10 דקות (אחרי 5 דקות פותחים, מערבבים וסוגרים חזרה).
זהו! מוכן!
מחממים טורטיה 10 שניות במיקרו, חותכים ל4,6 או 8 פלחים, מניחים על צלחת ומגישים על הטורטיה את התבשיל.