מתכונים קלים מתכונים צמחוניים כיסונים ממולאים רוטב פטריות

כיסונים ממולאים רוטב פטריות

מאת אסף כהן
כיסוני בצק עלים ברוטב פטריות

כיסונים ממולאים רוטב פטריות

על ידי 21 בינואר 2014

מנה ראשונה נהדרת, מרשימה וטעימה של כיסוני בצק עלים עם רוטב פטריות סמיך ועשיר. רוטב הפטריות משתלב נהדר עם הפריכות של בצק העלים - והופך את הכל למנה ראשונה מושלמת לכל אירוע. המתכון כמובן פשוט מאוד להכנה, וטעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 8 כיסוני בצק

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מסדרים את כיסוני הבצק על נייר אפייה.
  • טורפים את הביצה ומושחים את הכיסונים.
  • מכניסים לתנור על פי ההוראות (משהו כמו 30 דקות ב180 מעלות - עד השחמה).

בינתיים מכינים את הרוטב

  • קוצצים את הבצל דק דק.
  • קוצצים את הפטריות דק דק (מי שאוהב יכול לחתוך יותר גס - תלוי בכם)
  • ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את שמן הזית.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עד שהפטריות מוציאות את הנוזלים שלהן.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • מנערים טוב את השמנת ומוסיפים לסיר.
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים 10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם בין רבע לשליש. (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה)

מרכיבים את המנה

  • מוציאים את הכיסונים מהתנור ובעזרת החלק האחורי של הכפית - מפרקים את הכיפה הקטנה שיש במרכז כל כיסון.
  • ממלאים את הכיסון בנדיבות ברוטב פטריות ודואגים שהרוטב ישפך החוצה.
  • מניחים את הכיפה שהסרנו קודם מעל.

זהו! מוכן!

מגישים לכל סועד כיסון ממולא אחד - ואז עוד אחד כי בטוח ירצו תוספת.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: