3.5אלף
הדפסה
פטריות מטוגנות ממולאות בשר
הכיבוד האולטימטיבי לאירועים, המנה הראשונה הטובה ביותר! פטריות ממולאות בשר בציפוי פריך של פירורי לחם עם נגיעות טחינה יהפכו לכם את הארוחה לחגיגה. קל להכנה, נראה נפלא, טעם משובח - מה צריך יותר?
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- פטריות - סלסלה
- למלית
- בשר טחון - 200 גרם
- פטרוזיליה או כוסברה - 2 כפות קצוצות
- פפריקה מתוקה - כפית
- כמון - חצי כפית
- אבקת בצל - חצי כפית
- שום כתוש - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצה - 1
- שמן זית - 2 כפיות
- לציפוי
- ביצה - 1
- פרורי לחם - 2 כוסות
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מנקים את הפטריות משאריות אדמה ומפרקים אותן מהרגלים בזהירות (מושכים מעט לכיוון אחד - ואז לכיוון השני).
- מקלפים את המעטפת של הפטריה שנמצאת מעל החלק השחור - כך שהפטריה תפתח לחלוטין.
- מערבבים את חומרי המלית יחד עד שהם מתאחדים.
- לוקחים קצת מלית - וממלאים את הפטריה בנדיבות כך שתיווצר גבעה על הפטריה בגובה של ראש הפיטריה שתהפוך להיות כמו כדור.
- מכינים קערה עם ביצה טרופה וקערה עם פירורי לחם.
- טובלים את הפטריות בביצה ואז מצפים בפרורי לחם ומניחים בצד.
- מחממים סיר או צ'יפסר עם שמן עמוק.
- כשהשמן רותח מכניסים את הפטריות ומטגנים 5-6 דקות עד שהפטריה משחימה לגמרי.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מזליפים מעל קצת טחינה טובה ומקשטים בעלי כוסברה או פטרוזיליה.
אפשר להגיש חם או קר