קיש ברוקולי

מאת יעל נתן-גולדשטיין
קיש ברוקולי

קיש ברוקולי

על ידי 3 בספטמבר 2013

קיש ברוקולי נהדר ומאוד טעים. קיש ברוקולי עם בצק פריך ומילוי של עשיר עם שמנת וגבינת פרמז'ן שיתנו לכם קיש ברוקולי טעים ומפנק בקלי קלות.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שהם מתאספים לכדור סביב הלהבים.
  • ייתכן שלא יהיה צורך במים. חשוב לעבוד עם חמאה קרה מאד - אחרת הבצק לא ייצא פריך.
  • אם לשים את הבצק בידיים צריך לשמור עם מינימום מגע כדי לא להמיס את החמאה יותר מההכרחי. (במילים אחרות, לא לשחק בבצק).

מכינים את המלית

  • מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. זה חשוב, אחרת הבסיס העבה של הברוקולי לא יתבשל.
  • חולטים את הברוקולי כמה דקות במים עם מעט מלח עד שהברוקולי רך אבל לא סמרטוטי, הוא ימשיך להתרכך באפייה.
  • חותכים את הבצלים הסגולים לחצאי טבעות ומטגנים קלות עד תחילת השחמה בשמן קנולה.
  • בקערה אחרת מערבבים חצי מיכל שמנת חמוצה, 1 מיכל שמנת לבישול, 4 כפות קמח וביצה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מכינים את הקיש

  • מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
  • מעבירים את הבצק לתבנית עגולה עם שוליים נמוכים. (גם תבנית עגולה חד"פ תהיה טובה)
  • מניחים על הבצק את הברוקולי והבצל המטוגן ושופכים מעל את הבלילה.
  • מגררים גבינת פרמז'ן מעל ושולחים לאפייה ב200 מעלות, כחצי שעה, עד שהמלית יבשה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: