כנפיים בסגנון באפלו
הכנפיים הפופולריות בארצות הברית - עכשיו אצלכם במטבח. כנפיים בסגנון באפלו הן כנפיים שמקור הרוטב שלהם במחוז באפלו שבניו יורק (ככה טוענים לפחות) והן חריפות וחמוצות ומתקתקות ביחד. כנפיים בסגנון באפלו פופולריות ביותר בימי סופרבול - אבל גם מול משחק כדורסל, כדורגל או סתם ככה - אלה פשוט כנפיים טעימות ביותר!
במקור - משתמשים ברוטב חריף שנקרא "הרוטב החריף של פראנק". בארץ אין אותו (או לפחות לא מצאתי משהו דומה) - אז רקחתי ממוצרים מקומיים את הטעם הקרוב ביותר ולדעתי (ולדעת הסביבה) זה אפילו יותר טעים.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- קמח - 3 כפות גדושות
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- צ'ילי גרוס - כפית שטוחה
- אבקת שום - כפית שטוחה
- רוטב ברבקיו - שליש כוס
- צ'ילי מתוק - חצי כוס
- טבסקו - כפית (לעדינים - אפשר חצי כפית)
- חומץ בן יין - כף וחצי
- חמאה - 40 גרם. או מרגרינה בטעם חמאה, או 2 כפות שמן זית משובח.
- שמן קנולה - הרבה
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומנים. אפשר להשאיר את העור.
- חוצים כל כנף ל2 חלקים - על החיבור של העצם. ומורידים את הזנבון הקטן שיש בקצה הכנף.
- שמים את כל הכנפיים בסיר קטן וממלאים מים עד כיסוי ועוד ס"מ וסוגרים את הסיר.
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לכמעט מינימום לעוד 3 דקות וסוגרים.
- מסננים את הכנפיים מהמים ומחכים שיתקררו.
- כשהכנפיים קרות מעבירים אותן לקערה (עם כמה שפחות נוזלים).
- בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם הפפריקה השום והצ'ילי הגרוס.
- שופכים את תערובת הקמח על הכנפיים ומערבבים ומעסים טוב טוב עם הידיים עד שכל הכנפיים מצופות מכל הכיוונים.
- מחממים שמן עמוק ומטגנים את הכנפיים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
- במחבת - ממיסים את החמאה (או מחממים את השמן).
- מוסיפים את רוטב הברביקיו, הצ'ילי המתוק, החומץ והטבסקו ומערבבים טוב טוב עד שהכל מתאחד.
- מכניסים את הכנפיים למחבת - מקציפים ומערבבים עד שכל הכנפיים מכוסות ברוטב מכל הכיוונים - וממשיכים להקפיץ עוד דקה וחצי.
זהו! מוכן!