מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בסגנון באפלו

כנפיים בסגנון באפלו

מאת אסף כהן
כנפיים בסגנון באפלו

כנפיים בסגנון באפלו

על ידי 16 במאי 2013

הכנפיים הפופולריות בארצות הברית - עכשיו אצלכם במטבח. כנפיים בסגנון באפלו הן כנפיים שמקור הרוטב שלהם במחוז באפלו שבניו יורק (ככה טוענים לפחות) והן חריפות וחמוצות ומתקתקות ביחד. כנפיים בסגנון באפלו פופולריות ביותר בימי סופרבול - אבל גם מול משחק כדורסל, כדורגל או סתם ככה - אלה פשוט כנפיים טעימות ביותר!

במקור - משתמשים ברוטב חריף שנקרא "הרוטב החריף של פראנק". בארץ אין אותו (או לפחות לא מצאתי משהו דומה) - אז רקחתי ממוצרים מקומיים את הטעם הקרוב ביותר ולדעתי (ולדעת הסביבה) זה אפילו יותר טעים.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומנים. אפשר להשאיר את העור.
  • חוצים כל כנף ל2 חלקים - על החיבור של העצם. ומורידים את הזנבון הקטן שיש בקצה הכנף.
  • שמים את כל הכנפיים בסיר קטן וממלאים מים עד כיסוי ועוד ס"מ וסוגרים את הסיר.
  • מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לכמעט מינימום לעוד 3 דקות וסוגרים.
  • מסננים את הכנפיים מהמים ומחכים שיתקררו.
  • כשהכנפיים קרות מעבירים אותן לקערה (עם כמה שפחות נוזלים).
  • בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם הפפריקה השום והצ'ילי הגרוס.
  • שופכים את תערובת הקמח על הכנפיים ומערבבים ומעסים טוב טוב עם הידיים עד שכל הכנפיים מצופות מכל הכיוונים.
  • מחממים שמן עמוק ומטגנים את הכנפיים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
  • במחבת - ממיסים את החמאה (או מחממים את השמן).
  • מוסיפים את רוטב הברביקיו, הצ'ילי המתוק, החומץ והטבסקו ומערבבים טוב טוב עד שהכל מתאחד.
  • מכניסים את הכנפיים למחבת - מקציפים ומערבבים עד שכל הכנפיים מכוסות ברוטב מכל הכיוונים - וממשיכים להקפיץ עוד דקה וחצי.

זהו! מוכן!

מומלץ להגיש עם צ'יפס, טבעות בצל, או נאצ'וס.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: