מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן

תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן

תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן

על ידי 2 באפריל 2013

המתכון הזה של תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן הוא שידרוג של מתכון שקיבלתי מבשלנית מעולה. המתכון המקורי כלל תפוחי אדמה צ'ילי מתוק וסילאן. השדרוג שלי מנסה לעדן קצת את המתיקות עם מיץ לימון ונגיעות חרדל. התגובות לשדרוג היו חד משמעיות והרי לפניכם המתכון - שתהנו גם.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (מי שלא רוצה - לא חייב לפרוס)
  • מניחים את תפוחי האדמה בקערה ושופכים פנימה שני שליש מכמות הצ'ילי והסילאן, 3 שיני השום הכתוש ו - 3 כפות שמן זית.
  • לשים טוב טוב בידיים את תפוחי האדמה עד שהם מצופים כולם - ומעבירים לתבנית.
  • מוודאים שכל תפוחי האדמה בשכבה אחת פחות או יותר ומפזרים מעל את השומשום.
  • מכניסים לתמנור של 180 מעלות ל30 דקות.
  • בינתיים מערבבים בקערה (אפשר אותה קערה ממקודם) את שאר הצ'ילי, הסילאן, החרדל ומיץ הלימון.
  • לאחר 30 הדקות - פותחים את התנור - שופכים את שאר הרוטב מעל תפוחי האדמה בצורה אחידה ככל האפשר.
  • מחזירים לתנור לעוד 30 דקות.

זהו! מוכן!

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: