מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בקטשופ ולימון

עוף בקטשופ ולימון

מאת אסף כהן
עוף בקטשופ ולימון

עוף בקטשופ ולימון

על ידי 6 במרץ 2013

עוף ברוטב קטשופ ולימון זה שם שנתתי לרוטב לעוף שלא ממש ידעתי איך לקרוא לו. ניסיתי לשלב טעמים שאני אוהב ולראות מה יוצא. התוצאה היא עוף עם מגוון טעמים וניחוחות נפלאים. עוף ברוטב קטשופ ולימון הוא קצת מתוק, קצת חמוץ, טיפה פיקנטי ובעיקר מאוד מאוד טעים ולא מסובך להכנה. יש לו אמנם מספר שלבים בהכנה ולא פשוט שמים בתנור ובאים כשהוא מוכן - אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה - והוא גם נראה נפלא עם זיגוג הרוטב עליו.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 1h 15 min
  • כמות : 4 - 6 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את שוקי העוף משאריות שומן, נוצות ושאר מזיקים.
  • מסדרים נייר אלומיניום בתבנית פיירקס עם דפנות גבוהות.
  • מניחים את שוקי העוף בתבנית.
  • מחממים תנור ל250 מעלות.
  • מכניסים את כל החומרים פרט לעופות לסיר קטן - ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה עד שנוצר רוטב סמיך ואחיד.
  • שמים בצד רבע מכמות הרוטב ואתר השאר שופכים על העופות ומוודאים שהעופות מצופים מכל הכיוונים (רצוי להיעזר בידיים - ברגע שהרוטב מוריד קצת טמפ')
  • מכסים את התבנית בעוד נייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל15 דקות.
  • בינתיים פורסים את הבצל לטבעות.
  • מוציאים את העוף מהתנור ומורידים את הטמפ' ל150 מעלות.
  • שופכים על העופות את שאר הרוטב - שוב מוודאים שהעופות מכוסים יפה.
  • מפזרים את הבצל בשכבה על העופות - ומכסים שוב בנייר אלומיניום.
  • מכניסים את העופות חזרה לתנור ל30 דקות.
  • אחרי 30 דקות, מורידים את נייר האלומיניום ומעלים את הטמפ' בתנור ל180 מעלות.
  • ממשיכים לבשל עוד 30 דקות (בינתיים מכינים תוספת).
  • מוציאים מהתנור, סוגרים שוב בנייר כסף ונותנים לו עוד 15 דקות התאוששות מחוץ לתנור (זה הזמן שבו האדים של הרוטב לא יכולים לצאת בגלל נייר הכסף והכל מקבל עוד קצת טעם).

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן, הרבה רוטב ובצל מבושל.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: