דף הבית -> עוף -> חזה עוף בלימון ויין לבן
עוף בלימון. צילום: שובל אביטוב
עוף בלימון. צילום: שובל אביטוב

חזה עוף בלימון ויין לבן

חזה עוף בלימון ויין לבן

על ידי 14 בפברואר 2013

חזה עוף בלימון ויין לבן היא מנה בסגנון אסייתי. אפשר להגיש אותה כמנה ראשונה בפני עצמה או כמנה עיקרית של עוף בלימון עם תוספת של אורז מתקתק.

  • זמן הכנה :20 דקות
  • זמן בישול :20 דקות
  • דירוג 5 כוכבים - בהתבסס על 2 הצבעות

מרכיבים

הוראות הכנה

  • חותכים את החזה עוף לרצועות קטנות / בינוניות.
  • צפים בקמח וטובלים בביצים.
  • בסיר טיגון / ווק מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • כאשר הניגסונים מקבלים צבע חום של שניצל, מוציאים לנייר סופג ומכסים כדי לשמור על החום
  • כעת מכינים את הרוטב.
  • מערבבים את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים עד שהוא נמס לגמרי ללא גושים.
  • שופכים למחבת ומביאים לרתיחה.
  • כאשר הנוזל מתחמם, מוסיפים יין לבן, מלח ומיץ לימון ומביאים שוב לרתיחה.
  • כאשר הרוטב מתחיל להיות סמיך וצמיגי מוסיפים את גרידת הלימון ואת נגיסוני העוף.
  • לאחר מספר דקות, כשהעוף סופג אליו את הרוטב, המנה מוכנה.
  • מצלחתים ומגישים.

מומלץ לנשנש עם רוטב צ'ילי מתוק וצ'ופסטיקס...

Print Friendly
Print Friendly
FavoriteLoadingהוסיפו מתכון זה לרשימת המתכונים האהובים שלכם
Add Comment Register



השארת תגובה

כותבת הדואר האלקטרוני לא תתפרסם.שדות חובה מסומנים *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אודות שובל אביטוב

שובל נזרק בעל כורחו למטבח איטלקי במסעדה גדולה באמסטרדם ויצא משם אחרי 3 חודשים עם כוויות, חתכים ואהבה חדשה בלב לבישול איטלקי. לאחר מכן עבד מעט במטבח של אחת מהמסעדות האיטלקיות הנחשבות בתל אביב. מנסה להתרכז ברזי המטבח הדרום איטלקי (לאחר סטאז' אצל האמא של אשתו), ולפעמים פוזל לשדות זרים. כיום צלם אוכל מקצועי.

ברוכים הבאים ל'טעימאוד'

הצטרפו אלינו והישארו מעודכנים!


×