מרק כתום

מאת אילה צ'למרו

מרק כתום

על ידי 9 בינואר 2013

מרק כתום הוא אחד המרקים הפופולרים ביותר בחורף הישראלי. (יחד עם מרק בצל כמובן). הנה לפניכם מתכון למרק כתום שלא רק יחמם לכם את החורף אלא גם יקצור לכם מחמאות מכל מי שיטעם אותו. להכנת מרק כתום זה יש להצטייד מראש בבלנדר ידני. אם אין ברשותכם - הכינו כרגיל עד השלב של הבלנדר - כבו את האש, חכו שהמרק יתקרר - וטחנו הכל במעבד מזון - ואז החזירו לסיר לסיום הבישול.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות.
  • מקלפים את הגזרים וחותכים לעיגולים.
  • מקלפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות לאורך.
  • חותכים את גבעולי הסלרי לחצי.
  • מחממים שמן בסיר רחב. כשהשמן חם - מכניסים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבטטות, הדלעת, הגזרים והסלרי.
  • מטגנים עוד 4 - 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים.
  • מביאים לרתיחה.
  • כשהכל רותח ומבעבע מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והשמיר ומערבבים.
  • מנמיכים לאש בינונית - נמוכה ומבשלים 40 דקות - עד שהבטטה וגזר מתרככים.
  • כשהירקות רקים - לוקחים בלנדר ידני וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה - תוך ערבוב רציף.

זהו! מוכן.

מגישים עם פתיתי גבינה צהובה או כף של שמנת במרכז הקערה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: