המבורגר ביתי

מאת אסף כהן
המבורגר ביתי

המבורגר ביתי

על ידי 27 ביוני 2012

כולם יודעים שהמבורגר זה אחד המאכלים האהובים בעולם. הבעיה היא שלרוב צורכים אותו בחוץ, כלומר במקומות בהם לא ברור מה טיב הבשר ומה מקורו, ומה שמים לנו בפנים. מכיוון שהמבורגר מכינים מבשר טחון - חשוב מאוד לוודא כי הוא מוכן כיאות. אבל במקום לשבור את הראש - למה לא להכין לנו המבורגר טעים ועסיסי בבית? זה כל כך פשוט וקל להכנה. נכון, המבורגר עסיסי וטוב מכינים מבשר כבש משובח או אנטריקוט טחון - אבל אלו לא תמיד בנמצא. הנה לכם מתכון להמבורגר שאפשר להכין מבשר טחון רגיל שקונים בסופר ושיש לנו לרוב בבית.

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • בקערה שמים את הבשר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הפפריקה, הצילי, הכמון המלח הפלפל והשום הכתוש.
  • האמיצים יכולים להוסיף ס"מ או שניים של פלפל שאטה קצוץ היטב.
  • מוסיפים את השמן (אם יש לכם שומן כבש, מה שנקרא "אליה" - זה יעשיר לכם את הטעם מאוד!)
  • מוסיפים את הסודה. לא מדובר באבקת סודה - אלא במי סודה שקונים בבקבוק. למי הסודה יש תכונה נפלאה שגורמת לבשר והתבלינים והשומן להתאחד ולהקשר.
  • מערבבים היטב בידיים עד שהכל מעורבב.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. זאת על מנת שהסודה והשמן יקשרו את הבשר לגוש אחד טעים.
  • לאחר שעה מוציאים, ועל קרש חיתוך (מומלץ לרפד בנייר אפיה, ככה יהיה קל יותר להפריד אח"כ) מכינים את ההמבורגר בצורה הבאה:
  • אם יש לכם רינג (כמו בתמונות בצד) - מניחים אותו על הקרש ומועכים לתוכו בשר ככל שאפשר ושיהיה דחוס דחוס דחוס. במידה ואין לכם רינג אפשר להשתמש בקערה הפוכה או מכסה. העיקר שיהיה עגול. המטרה היא שהבטן והגב של הקציצה תהיה שטוחה לחלוטין ללא בליטות והרים. כדי שעל המחבת היא תצלה בצורה אחידה.
  • אחרי שמכינים את הקציצות (ממנה של חצי קילו בשר טחון אמור לצאת בין 3 ל 4 המבורגרים יפים)
  • מכניסים אותם לעוד שעה למקרר.
  • לאחר שההמבורגרים שלנו שהו במקרר מוציאים אותם ומחממים מחבת פסים עבה (פלאנצ'ה) משומנת קלות.
  • כשהמחבת והשמן רותחים - מניחים את ההמבורגר. אם שמעתם "פססססססס" מהמחבת - שמתם בזמן הנכון.
  • צולים את ההמבורגרים כמה דקות מכל צד (מסתכלים בצדדים על קצת ההתקדמות של הצליה - בחוץ זה צלוי יותר מאשר בפנים אז שימו לב). מידת הצליה המומלצת היא כמובן מדיום, על סף מדיום - רייר.

זהו! מוכן! מגישים ישר מהמחבת בלחמניה עגולה יפה, עם מיונז שום, רוטב ברבקיו ואפילו קצת קטשופ או צ'ילי מתוק יחד עם חסה, עגבניה, בצל סגול ומלפפון חמוץ, לצד צ'יפס או תפוחי אדמה מתובלים או טבעות בצל.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: