דף הבית -> בשר -> בחש – אורז ירוק בוכרי
בחש - אורז ירוק בוכרי
בחש - אורז ירוק בוכרי

בחש – אורז ירוק בוכרי

בחש – אורז ירוק בוכרי

על ידי 8 בפברואר 2012

בחש הוא אורז ירוק בוכרי בשרי (כלומר אורז עם עשבי תיבול) ונחשב לאחד המאכלים האהובים ביותר על העדה הבוכרית. מכינים אותו בעיקר באירועים גדולים ולא לעיתים קרובות. לכן גם כאן המתכון הוא בכמויות גדולות (אל תדאגו – לא יישאר לכם כלום אחרי שתגישו אותו...) הבוכרים האסליים מכינים אותו עם בשר כבש משובח ועם שומן כבש, אבל אנחנו כמו ישראלים טובים – יכולים להכין גם עם סוגי בשרים אחרים. מכיוון שמדובר בלא מעט עבודה (לא מאוד מסובכת, אבל יש הרבה התעסקות) - ניתן לחלק את הכנת המתכון ל - 2 חלקים. את החלק הראשון ניתן להכין בבוקר, או לילה קודם ולשמור במקרר עד שהחלק השני מוכן.

 

  • דירוג 1 כוכבים - בהתבסס על 1 הצבעות
  • אלרגניים :

מרכיבים

הוראות הכנה

  • את הבשר טוחנים במטחנת בשר עם החורים הגדולים או קוצצים במג׳ימיקס או ידנית. שימו לב - אסור שהבשר יקבל מרקם של בשר טחון דק, הוא חייב להישאר בעל מרקם גושי. אם משתמשים בהודו - לא מסירים את השומן! (מה לעשות - מאכל בריאות זה לא - לכן אוכלים פעם ב3-4 חודשים ולא יותר).
  • משרים את האורז במים רותחים.
  • אחרי כחצי שעה שוטפים את האורז היטב במסננת ומניחים לייבוש.
  • קוצצים את הבצלים הירוקים קטן.
  • קוצצים דק דק  את הכוסברה והפטרוזיליה - כולל הגבעולים שהם בעלי טעם עז ומוסיפים המון לטעם התבשיל. חשוב לקצוץ דק ככל האפשר, במיוחד את הגבעולים אבל לא לטחון בשום אופן! (על מנת לייעל את התהליך כדאי להשתמש בסכין קופיץ)
  • מטגנים את הבשר עם בצלים הירוקים בכחצי כוס שמן.
  • לאחר שהבשר משנה את צבעו מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  • מוסיפים לתוך הבשר את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים ומכסים הכל במים.
  • מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד כחצי שעה.

עד כאן אפשר להכין מראש.

  • מוסיפים את האורז השטוף (אם מכינים את הבשר מראש - יש להביא את הסיר לרתיחה לפני הוספת האורז).
  • מערבבים.
  • מוספים עוד כחצי כוס שמן או שומן כבש מומס.
  • מוסיפים מים עד גובה האורז + אצבע אחת (כ-ס"מ יותר מהאורז).
  • מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שאפשר, סוגרים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
  • לאחר שהאורז סופח את כל הנוזלים - מערבבים בעדינות במזלג כדי לפתוח את האורז.
  • עוטפים את המכסה ודפנות הסיר במגבת מטבח לשמירת האדים  וממשיכים לבשל על אש קטנה. פותחים מידי פעם את הסיר ומערבבים בעדינות במזלג.
  • משאירים על אש קטנה (או בתנור ב - 140 מעלות, ללא מגבת - אלא עטוף בנייר כסף) ל45-50 דקות.

זהו – מוכן. שיהיה בתאבון!

בדרך כלל בתחתית הסיר אמור להיווצר כרום של אורז צלוי הנחשב טעים במיוחד. הבוכרים קוראים לו ״טדיגי״ והוא מיועד לראש המשפחה או לאדם החשוב ביותר שמשתתף בסעודה.

 

Print Friendly
Print Friendly
FavoriteLoadingהוסיפו מתכון זה לרשימת המתכונים האהובים שלכם

3 תגובות

  1. שאלה, עד כמה שידוע לי מבשלים את הבחש בשקית בד מיוחדת. ולא מצאתי שום מתכון לבחש בשקית.

    • היי אלונה, למיטב ידיעתי (והצד הבוכרי של אשתי – ובררתי שוב במיוחד בשבילך) – בחש לא מבשלים בשקית בד. מה שכן – חשוב לעטוף את הסיר במגבת על מנת שהאדים לא יברחו. כנראה עניין המגבת מחליף את שקית הבד מפעם (אם היתה)

    • שלום אלונה!
      גם אני מחפשת כבר הרבה זמן את הבחש של משפחת בביוף. כזה עם כבד שמבשלים בשקית בד בתוך סיר מלא מים. לדעתי זה אפילו יכול לשמש כחמין לשבת.
      אם כבר מצאת את המתכון אודה לך מאד!
      כשסבא שלי ובן דודו ברחו מהרכבת על ידי כך ששיכרו את השומר הקומוניסטי שלהם הם הכינו לעצמם בחש, ובגלל שלא היתה להם שקית בד הם השתמשו בגרב (מקווה שנקיה), וכל פעם שההיתי משבחת את הבחש של אימי, היא היתה מספרת את הסיפור הזה איך שיצא להם בחש בצורת רגל שמנה של גוי.

Add Comment Register



השארת תגובה

כותבת הדואר האלקטרוני לא תתפרסם.שדות חובה מסומנים *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אודות ויקה גורשטיין - בביוב

ברוכים הבאים ל'טעימאוד'

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים במייל? הרשמו כאן:

×