דף הבית -> עוף -> פסטרמה הודו
פסטרמה חזה הודו
פסטרמה חזה הודו

פסטרמה הודו

פסטרמה הודו

על ידי 31 בינואר 2012

פסטרמה היא כידוע נושא שנוי במחלוקת. כלומר, אם קונים אותה בסופר - היא טעימה אך מי יודע מה יש בפנים? אז לפניכם מתכון מעולה של פסטרמה ביתית קלה ביותר להכנה וטעימה ביותר שניתן להגיש קרה או חמה. מומלצת במיוחד להגשה כמנה ראשונה או כחלק מבופה בשרי באירועים. הפסטרמה עשויה מחזה הודו נקבה שהוא בריא במיוחד ומכיוון שהפסטרמה תוצרת בית - אתם יודעים בדיוק מה יש בפנים - והיא כמובן הרבה יותר טעימה. הכנת הפסטרמה היא תהליך שלוקח כיממה על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר. אבל בסוף המתכון ניתן גם טריק לקיצור התהליך.

מרכיבים

הוראות הכנה

  • מרתיחים את המים עם עלי הדפנה, המלח, הסויה, הדבש, הפלפל השחור והפפריקה.
  • לאחר הרתיחה מורידים מהאש וממחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר.
  • מכניסים את נתח חזה ההודו למים.
  • משאירים אותו שם ליממה שלמה.
  • לאחר יממה מסננים את הנתח מהמים.
  • מערבבים  את שמן הזית, הפפריקה (או תבלין גריל עוף), הדבש, השום הכתוש והמלח פלפל ומורחים את כל התערובת על הנתח שיהיה מצופה ועטוף מכל הכיוונים.
  • מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל250 מעלות ל20 דקות.
  •  אחרי 20 דקות מכבים את התנור ומכסים את התבנית בנייר כסף (בלי לגעת בנתח!).
  • משאירים ל20 דקות נוספות.

זהו! מוכן. ניתן להגיש חם או לחכות שיתקרר - ולהכניס למקרר. כשהנתח קר - קל מאוד לפרוס אותו דק דק דק כמו במעדניה - והטעם יוצא מן הכלל.

 

Print Friendly
Print Friendly
FavoriteLoadingהוסיפו מתכון זה לרשימת המתכונים האהובים שלכם

אודות דבי עיזר

תגובה אחת

השארת תגובה

כותבת הדואר האלקטרוני לא תתפרסם.שדות חובה מסומנים *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
ברוכים הבאים לאתר המתכונים "טעימאוד"