דף הבית -> צמחוני -> כרובית בתנור
כרובית בתנור
כרובית בתנור

כרובית בתנור

כרובית בתנור

על ידי 6 בדצמבר 2011

אין ספק שכרובית היא חומר גלם מעולה להכנת שלל מתכונים - מרקים, תוספות, רטבים ועוד. הפעם אנחנו נעשה כרובית אפויה בתור חטיף או מנה ראשונה טעימה. ניתן להגיש אותה בצלחת ענקית בבופה או על השולחן. מדובר במתכון של כרובית אפויה בתנור עם תבלינים שנותנים לה קריספיות מדהימה וטעם נהדר שגם ילדים אוהבים.

 

  • זמן הכנה :30 דקות
  • זמן בישול :10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים

הוראות הכנה

  • מפרקים את הכרובית לפרחים.
  • מרססים את הכרובית בכשתי כפות שמן (אפשר בתרסיס שמן, או פשוט להזליף קצת שמן מעל הכרוביות).
  • מתבלנים לפי הטעם.
  • מפעילים את התנור על גריל עליון בעוצמה הגבוהה ביותר (250 מעלות לפחות) - אם התנור שלכם לא מגיע לחום כזה - פשוט מקמו את התבנית קרוב ככל האפשר למקור החום.
  • הופכים מדי פעם.
  • כשהכרוביות משחימות יפה מכל הצדדים (משחימות - לא משחירות, זה כבר שרוף...) מוציאים.

זהו, מוכן!

מגישים שלל סלטי ירקות כמנה ראשונה או נשנוש יחד עם מטבלים כמו אלף האיים, רוטב טרטר או טחינה טובה - ואפשר גם בלי - זה עדיין טעים מאוד.

 

Print Friendly
Print Friendly
FavoriteLoadingהוסיפו מתכון זה לרשימת המתכונים האהובים שלכם

4 תגובות

Add Comment Register



השארת תגובה

כותבת הדואר האלקטרוני לא תתפרסם.שדות חובה מסומנים *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אודות דבי עיזר

דר׳ דבי עיזר סיימה את לימודי הדוקטורט בכימיה אנליטית באוניברסיטה העברית ומאז במשך כעשרים שנה היא פעילה בתחום הכימיה של מזון ותרופות, בהקמה, בניהול ובביקורת של מעבדות אנליטיות. לפני מספר שנים חזרה לארץ לאחר שהות ארוכה בארה״ב והתמחתה ברידמן בתזונה טבעית ובטיפול בצמחי מרפא. דבי משלבת את הידע והכלים שצברה בתחום הפרמקולוגיה והרפואה הקונבנציונלית דרך טיפול המבוסס על תזונה טבעית וצמחי המרפא. דבי מאמינה בניהול אורח חיים בריא למניעת תחלואה וכן בשילוב מושכל של תזונה וצמחי מרפא עם טיפולים קונבנציונליים. דבי היא בשלנית, כותבת מתכונים ברשת ואמא לארבעה ילדים.

ברוכים הבאים ל'טעימאוד'

הצטרפו אלינו והישארו מעודכנים!


×