דף הבית -> רטבים ומטבלים -> רוטב סלסה רוזה – רוטב עגבניות ושמנת
ניוקי ברוטב סלסה רוזה
ניוקי ברוטב סלסה רוזה

רוטב סלסה רוזה – רוטב עגבניות ושמנת

רוטב סלסה רוזה – רוטב עגבניות ושמנת

על ידי 23 בנובמבר 2011

רוטב סלסה רוזה הוא אחד הרטבים המפורסמים שיש וככזה - יש לו המון וריאציות: עם עגבניות טריות או רק עם רסק, עם מנת אלכוהול בפנים או בלי, עם בצל או בלי. בקיצור - כמספר המבשלים - מספר הוריאציות. ולכן המתכון שאני מביא פה הוא הווריאציה שלי לרוטב סלסה רוזה שהוא למעשה רוטב עגבניות ושמנת שהוא עדין, טעים ומהיר וקל להכנה. יש שנוהגים להוסיף קצת וודקה או יין לבן לרוטב - אני לא ממש אוהב את זה, לדעתי זה לא מוסיף כל כך. מה שכן מוסיף - זה ניוקי.

 

  • זמן הכנה :5 דקות
  • זמן בישול :20 דקות
  • דירוג 4 כוכבים - בהתבסס על 2 הצבעות
  • אלרגניים :

מרכיבים

הוראות הכנה

  • חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותן ומוציאים מהן את הגרעינים.
  • חותכים את העגבניות קטן קטן ושמים בקערה בצד.
  • קוצצים את הבצל קטן קטן קטן.
  • מחממים בסיר בינוני בגודלו שמן זית.
  • כשהוא חם - מכניסים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  • כשהבצל משקיף - כותשים לתוכו את 2 שיני השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עד שהעגבניות מסיימות להפריש את הנוזלים שלהן (עניין של 3-4 דקות)
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  • מוסיפים קורט אגוז מוסקט, קורט בזילקום, מלח, פלפל טחון, קורט סוכר ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ל75% - 66% תלוי ברמת הסמיכות האהובה עליכם.

זהו, הרוטב מוכן. מגישים על ניוקי, פטוצ'יני או כל פסטה רחבה אחרת. מומלץ להכין את הפסטה לצד הרוטב (הרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה) וכשהפסטה מוכנה - לסנן אותה ולהעביר אותה מיד לתוך הרוטב ולערבב בפנים. הרוטב יתלבש יפה יפה על הפסטה ויעטוף אותה כמו שצריך. וכך כשמגישים - מגישים רק פסטה מצופה ברוטב והצלחת לא תוצף.

 

Print Friendly
Print Friendly
FavoriteLoadingהוסיפו מתכון זה לרשימת המתכונים האהובים שלכם

אודות אסף כהן

אסף כהן, נשוי ואבא לילד, שף דרגה ראשונה מירושלים, ובעל עבר עשיר בתחום התקשורת. למד בישול ב"מכללת השף" תחת מחבתו (תרתי משמע) של השף איציק פיינשטיין.

2 תגובות

  1. אסור להביא שמנת לנקודת רתיחה זה שורף אותה. לתת לשמנת לבעבע עם העגבניות ולהשגיח לא להגיע לנקודת רתיחה, לאחר שנוצרת מעט סמיכות ברוטב להמשיך לבשל על אש נמוכה מספר דקות.

  2. מתכון מעולה!! יצא טעיים מאוד, אי אפשר להפסיק לאכולל!
    תודה רבה!

Add Comment Register



השארת תגובה

כותבת הדואר האלקטרוני לא תתפרסם.שדות חובה מסומנים *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
ברוכים הבאים לאתר המתכונים "טעימאוד"