מתכונים קלים מרקים מרק קובה סלק

מרק קובה סלק

מאת אסף כהן
מרק קובה סלק

מרק קובה סלק

על ידי 26 בספטמבר 2011

מרק קובה סלק או קובה באופן כללי הוא ללא ספק המאכל הרשמי של יום שישי בצהריים אצל שליש מעם ישראל. שליש נוסף - מחפש תירוצים למה דווקא ביום שישי הוא צריך לבקר אצל השליש הראשון בדיוק ביום שישי בצהריים ובדיוק כשמגישים מרק קובה סלק. השליש הנוסף כנראה עדיין לא שמע על הפלא - או שבדיוק הוא קיבל מכה באצבע של הרגל והוא לא יכול לצאת מהבית או להכין מרק קובה סלק טעים (או שהוא פשוט שכח איך מכינים) אז בשביל אלו - אני מציג בפניכם מתכון נהדר למרק קובה סלק. נכון, אין המון מה לחדש ומי שיש לו אמא \ סבתא \ דודה \ אחות מהמוצא הנכון - יגחך בהתנשאות על כך שיש מי שצריך מתכון - אבל בשביל אלו שבאמת רוצים להכין בבית ולא זכו להוולד לעדה הנכונה - המתכון הזה יתן את הכיוון הנכון. המתכון אמנם לא מאוד נוח להכנה ודורש הרבה התעסקות ובלאגן, אבל מה שטוב בו - זה שאפשר להכין פעם אחת כמות ענקית של קובה - ופשוט להקפיא ולהכין בכל פעם רק מרק עד שנגמרים הקובות. המתכון הזה מחושב לכ-20 קובות, אז תעשו את החישוב לבד כמה אתם צריכים.

אני ממליץ להכין את כל המצרכים מראש בקערות - זה יקל מאוד על מלאכת הבישול.

 

  • זמן הכנה : 2h 00 min
  • כמות : 20 קובות

מרכיבים



הוראות הכנה

כדורי הבשר לקובה

  • בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הקובה ולשים בידיים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • בידיים מעט לחות יוצרים כדורי בשר בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג (אמורים לצאת בסביבות 20-22 קובות).
  • מניחים את הכדורים בקופסה \ תבנית \ כלי אחסנה ושמים במקפיא לכמה שעות (לפחות שעתיים) - אפשר לנטוש אותם במקפיא אפילו שבוע עד למרק הבא. ובינתיים מכינים את המרק והבצק.

המרק

  • בסיר גדול ורחב מחממים את שמן הקנולה.
  • כשהוא רותח - מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים אותם עד שהם נהיים שקופים.
  • מוסיפים את השום מטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הסלקים והגזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
  • מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים 5 דקות.
  • מוציאים כוס של מי מרק ומניחים בצד עד שהם מתקררים.
  • מוסיפים את שאר החומרים של המרק לסיר (הסוכר החום, דבש, מיץ לימון, מלח ופלפל) מביאים לרתיחה ואז מעבירים לאש קטנה שישאר בעבוע קל.
  • מבשלים 20 דקות ומכבים את האש.

הבצק

  • בקערה חדשה ונקייה שמים את מרכיבי הבצק ומערבבים קלות.
  • מוסיפים את מי המרק שהוצאנו מקודם, לאחר שהתקררו לטמפרטורה שלא תשרוף לכם את היד.
  • מוסיפים מעט מעט ומערבבים כל פעם עד שנוצרת עיסה במרקם של פלסטלינה. אם מי המרק לא מספיקים אפשר להוסיף טיפה מים. אבל זהירות לא להוסיף יותר מדי.
  • כשהבצק מוכן - מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו לנוח 20 דקות.

הקובה

  • מוציאים את הבשר מהמקפיא.
  • לוקחים חתיכה של בצק (בערך בגודל של הקובה - אפשר קצת פחות) משטחים אותה ומניחים במרכזה כדור בשר.
  • סוגרים את הבצק, ומהדקים.
  • עם ממש מעט מים מורחים על נקודת החיבור של הבצק ומשטחים את התפר.
  • חוזרים על הפעולה בזריזות עד שכל הכדורים מוכנים. (בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות לשימוש בזמן אחר)
  • מביאים את המרק לרתיחה.
  • מכניסים בעדינות את הקובות למרק כשמדי פעם מנערים את הסיר מהידיות על מנת שהקובות יסתדרו בפנים יפה יפה.
  • מבשלים על אש נמוכה (כרגיל תוך בעבוע קליל) במשך שעה.

זהו - מוכן! שיהיה לכם יום שישי שמח ונפלא, ושבת שלום.

כמובן - מגישים או כמרק בפני עצמו, או על אורז לבן. מנה אמורה להכיל 3 -4 קובות. (גם כדי שיספיק לכולם, וגם כי זה ממש ממלא, ולא כדאי להגיע לארוחת שבת מלאים...)

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: